Συνταγές - Receitas !!!


Bem vindo: eu posso te ensinar qualquer receita no minimo pelo 150.reais
através de video chamada !!!

Σε αυτήν την σελίδα θα σας παρουσιάζω τις πιο απλές και τις πιο οικονομικές συνταγές από το you tube! που είτε τις έχω δοκιμάσει, είτε απλά τις εγκρίνω.

Το περιεχόμενο αυτής τις σελίδας απευθύνεται κυρίως στους ομογενείς του εξωτερικού, για τον λόγο του ότι δυσκολεύονται πάρα πολύ να βρουν κάποιες καλές συνταγές.

Για εμάς που έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, είναι πολύ εύκολο να διακρίνουμε μια καλή και εύκολη συνταγή, όχι όμως και για τους ομογενείς του εξωτερικού.

Οπότε θα προτιμήσω να σας δείχνω συνταγές μέσα από το You Tube, γιατί θεωρώ ότι είναι πιο πρακτικό για όποιον-α δεν είναι επαγγελματίας, ώστε να μπορέσει να εκτελέσει σωστά μια συνταγή που ίσως θα βρει γραμμένη είτε σε κάποιο βιβλίο, είτε απο κάποιο άρθρο στο ίντερνετ.

Το πρόβλημα με το ίντερνετ, είναι ότι έχει τόσες πολλές συνταγές, όπου τελικά δεν ξέρεις πια να επιλέξεις, και πολύ συχνά σπαταλάς χρόνο και χρήματα, σε μια συνταγή όπου τελικά δεν άξιζε να ασχοληθείς.

Εγώ προσωπικά δεν έχω φτιάξει ούτε έχω αναρτήσει ποτέ κάποιο δικό μου βίντεο από τις συνταγές μου, οπότε θα επιλέγω τα καλύτερα βίντεο, από τους συναδέλφους μου που δραστηριοποιούνται στο ίντερνετ και θα σας τα παρουσιάζω.

Σε κάθε βίντεο θα σας δίνω κάποιες έξτρα συμβουλές με τον σχολιασμό μου ανα περίπτωση, ώστε να σας διευκολύνουν ακόμα περισσότερο.

Κάποιες φορές θα κάνω παράλληλη ανάρτηση φωτογραφιών απο τα δικά μου φαγητά, τουλάχιστον σε όσα έχω αντίστοιχες φωτογραφίες, ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.



θα ξεκινήσω απο το πιο διάσιμο φαγητό για την ελληνική ομογένεια!
 ο Μουσακάς !!!



Στην φωτογραφεία είναι ο δικός μου, και στο βίντεο έχω επιλέξει έναν απο τους καλύτερους νέους chef που δραστηριοποιούντε διαδικτυακά. 

Σε αυτή την συνταγή δώστε βάση στο πόσο απλά ο Άκης κάνει την προεργασία στα υλικά του πριν στρώσει την κρέμα, θεωρώ ότι για κάποιον που δεν έχει πολύ εμπειρία στην κουζίνα, είναι ο ιδανικός τρόπος για να φτιάξη έναν πολύ καλό μουσακά !!! Προσέξτε το πάχος της κοπής των λαχανικών.
Tο πάχος που τα έχει κόψει ο Άκης. θεωρήστε το σαν το ανώτατο όριο πάχους τις κοπής σας.  
Εδώ θα επισημάνω για όσους δεν το ξέρουν, ότι η γνήσια παραδοσιακή Γαλλική μπεσαμέλ δεν περιέχει τυρί, ούτε αυγό, οπότε για να κάνετε έναν Μουσακά πιο λάιτ και πιο οικονομικό, θα σας πρότεινα να μην βάλετε καθόλου τυρί ούτε αυγό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν δεύτερη συνταγή θα περάσω σε Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης !!!


Η δικιά μου συνταγή περιέχει και κρέμα γάλακτος, και βανίλια, και κανέλα, συν ότι την μια απο τις δυο την έχω συνοδέψει με παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτας !!!

Και σε αυτό το βίντεο έχω επιλέξει έναν απο τους νέους chef. γιατί θεωρώ ότι έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στον χώρο τις μαγειρικής με το να απλοποιούν τις συνταγές, ώστε να μπορεί να τις φτιάξει και κάποιος χωρίς καθόλου καθόλου κόπο, και χωρίς εμπειρία, απολαμβάνοντας ίσως όχι την καλύτερη συνταγή που θα έχει δοκιμάσει, αλά τουλάχιστον θα είναι κοντά στα επιθυμητά επίπεδα. και χωρίς να σπαταλήσει πολύ χρόνο !!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν τρίτη επιλογή έχουμε, Καλαμαράκια στιφάδο !!!


Στο δικό μου στιφάδο έχω συμπληρώσει πατάτες, κόκκους μαύρο πιπέρι, και λίγο φρέσκο κόλιανδρο.

Ο Βησσαρίων Παρθένης, θεωρώ ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός chef και η συνταγή που μας παρουσιάζει είναι μια από τις πιο απλές και γευστικές συνταγές με καλαμαράκια.
μπορείτε να τα συνοδέψετε και με πατάτες, είτε με τηγανητές χωριστά, είτε μαζί με τα καλαμαράκια κόβοντάς τις σε μικρά κυβάκια, ώστε να βράσουν ομοιόμορφα με τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να μαγειρεύουμε σωστά πρέπει να ξέρουμε να κόβουμε σωστά τα λαχανικά μας !!!


Στην φωτογραφία με το δάχτυλο μπαταρισμένο, είναι μια απο της πρώην βοηθούς μου, οπου δεν έπαιρνε στα σοβαρά τα μαθήματα που της έκανα περι κοπής των λαχανικών.
Και στα βίντεο που ακολουθούν είναι ένας απο τούς καλύτερους chef στην Ελλάδα.
Απολαύστε τον !!!


Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από αυτά που σας έδειξε ο Πάνος Ιωαννίδης.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα περάσω σε ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά: τα Γεμιστά !!!


επάνω είναι τα δικά μου, και κάτω έχω επιλέξει ένα βίντεο απο τον 'Ακη... 

Δεν μοιάζει με την δικιά μου συνταγή, όμως θεωρώ οτι είναι πολύ απλή και οικονομική συνταγή, και το κρεμμύδι σαν ιδέα μου αρέσει πολύ, κρίνω οτι γευστικά ταιριάζει πολύ καλά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα περάσω στην βασίλισσα της βραδινής παρέας: Πίτσα !!!


Επάνω είναι η δικιά μου και κάτω έχω επιλέξει έναν απο τους καλύτερους του είδους, Απολαύστε τον !!!

Δεν έχω να προσθέσω κατι παραπάνω απο αυτά που προτείνει ο Πάνος.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι καλύτερο θα μπορούσα να σας δείξω για Κυριακή μεσημέρι εκτός απο το: Κοντοσούβλι !!!

 

Επάνω είναι το δικό μου, πριν και μετά το ψήσιμο, και κάτω έχω επιλέξει μια πάρα πολύ καλή και απλή συνταγή.

Το μόνο που θα συμπλήρωνα είναι οτι ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος θα έβαζα ροδέλες ντομάτας, κρεμμυδιού και πιπεριάς, όπως έχω κάνει και στο δικό μου.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά είναι τα Λαζάνια !!!


Επάνω είναι τα δικά μου οπου σαν γέμιση είναι με κοτόπουλο, και κάτω έχω επιλέξει μια συνταγή απο την γλυκιά μας Αργυρώ.

Το μόνο που θα προσθέσω είναι οτι μπορείτε σαν γέμιση να τα κάνετε με σπανάκι η και με κοτόπουλο, είναι εξίσου εξαιρετικές επιλογές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα περάσω σε ένα απο τα πιο αγαπημένα μας γλυκά: το Γαλακτομπούρεκο !!!



Επάνω ειναι το δικό μου λίγο πριν το αφήσω να ροδίσει, και κάτω έχω επιλέξει ένα βίντεο απο την συμπαθέστατη Ειρήνη.

Όσο αφορά το σιρόπι, για όσους δεν έχουν γλυκόζη ας βάλουν λίγο μέλι, και σε όσους δεν αρέσει το άρωμα του λεμονιού, ας κάνουν την ίδια διαδικασία με πορτοκάλι.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου